Bericht

Een kans die nooit voorbij was gekomen als ik niet voor de detachering had gekozen.

Twijfel?

Voordat ik voor de detachering koos, wist ik eigenlijk niet precies wat ik wilde. Buiten het feit dat ik goed met cijfers was, had ik geen idee wat ik wilde doen in mijn leven en carrière. Tijdens mijn studie had ik stage gelopen op een financiële afdeling bij de crediteurenadministratie. Bij een bedrijf waar de financiële afdeling al decennia niet was veranderd. Na deze ervaring wist ik één ding zeker: “Ik kan niet de komende 40 jaar bij hetzelfde bedrijf dezelfde maand afsluiten…”.

Maar wat dan wel? Na een tijdje besprak ik mijn twijfels met een vriend. Deze vriend stelde voor dat, als het ging om een missende uitdaging, de consultancy of detachering misschien iets voor mij was. Dit heb ik geweten, want als er iets is wat werken in de detachering in overvloed biedt dan is het uitdaging.

Er kan behoorlijk wat van je verwacht worden. In sommige gevallen zit je ergens om onderbezetting op te vangen. In andere gevallen is er expertise nodig door veranderingen, denk bijvoorbeeld aan de implementatie van een nieuw systeem. In alle gevallen wordt er vanaf het eerste moment verwacht dat je mee kunt draaien. Er kan soms heel weinig tijd zijn voor een goede inwerking. Hierdoor is het van belang dat je onder druk kunt presteren. Maar misschien nog wel belangrijker dat je je snel kunt aanpassen aan een nieuw team met nieuwe collega’s en een andere werkwijze.

Een goed voorbeeld hiervan was mijn eerste opdracht via Masters. De organisatie zat al tijden met achterstanden door ziekte bij een medewerker. Het was een kleine organisatie waar de financiële afdeling bestond uit 2 mensen; een controller die ook operationeel werk deed en een algemeen administratief medewerker die meehielp als financieel medewerker. Door de uitval van de controller was er dus nog maar 1 iemand voor alle financiën. Als gevolg waren er enorme achterstanden ontstaan.  Bij binnenkomst werd ik meteen in het diepe gegooid, het enige wat was uitgelegd was waar alles stond. Voor de rest moest ik maar even kijken hoe het in het verleden geboekt was en dan hetzelfde doen. Als ik vragen had hoorde ze ’t wel. En zo begon mijn eerste opdracht.

Zekerheid!

Voor mij was het na een paar weken al duidelijk, hier kon ik voldoening uithalen. Doordat we in de detachering vaak werken op onderbezette afdelingen is er druk, maar er zijn ook een hoop kansen voor ontwikkeling. Zo ook op mijn eerste opdracht. De controller (die ondertussen weer voor 2 dagen in de week aan het werk was) ging er helemaal mee stoppen. Ik kreeg toen de vraag met mijn welgetelde 4 maanden ervaring of ik daar misschien naar zou willen kijken. Het was tenslotte ook heel goed gegaan met de crediteuren en debiteuren. Hierdoor kreeg ik de kans om in aanraking te komen met balansspecificaties, management rapportages en analyses. Ik heb dit vervolgens nog meer dan een jaar kunnen doen voor die opdrachtgever. Een kans die nooit voorbij was gekomen als ik niet voor de detachering had gekozen.

De detachering kan een geweldige uitdaging zijn en het kan zeker overweldigend zijn. Maar er staat ook tegenover dat je jezelf kan ontwikkelen in een tempo wat buiten de detachering niet voorkomt. Het werk blijft altijd interessant en afwisselend. Geen 2 opdrachten zijn hetzelfde en dit houdt (in ieder geval voor mij) het werk leuk. Voor mij is het een absolute aanrader voor iedere (ambiërende) Financial die niet houdt van de sleur en altijd hetzelfde!


Word jij ook enthousiast van de gevarieerde opdrachten waarin jij organisaties kan helpen en tegelijkertijd jezelf blijft ontwikkelen? Wie weet ligt het begin van jouw finance journey, net als die van Arjen, bij Masters in Talents.

Bekijk hier de vacatures en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Masters in Talents!

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Talents B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2017
E-mail: info@mastersintalents.nl

Actief op social