Bericht

Waarom Bas het werken voor Masters in Talents zo leuk vindt

Masters in Talents is voor jonge professionals een springplank voor hun carrière. Het is een leuk en fris bedrijf dat meedenkt over jouw toekomst en hoe je jezelf wil gaan ontwikkelen.

Mijn naam is Bas Henneken, ik ben 27 jaar oud en ik ben inmiddels 4 maanden in dienst bij Masters in Talents (hierna: MITS). In deze blog wil ik jullie vertellen hoe ik terecht ben gekomen bij MITS en waarom ik het werken hier zo leuk vind.

Mijn avontuur bij MITS begon in februari 2021 toen ik benaderd werd door een recruiter van de Masters Group. Ik kreeg regelmatig berichtjes van recruiters van verschillende bedrijven, maar dat waren vaak standaard berichten die ze naar iedereen sturen. Maar van deze recruiter kreeg ik een leuk, persoonlijk bericht. Eindelijk eens iemand die wel de moeite nam om naar mijn profiel te kijken en daar gericht vragen over stelde. Wat leuk, dacht ik en ik heb direct een persoonlijk verhaal over mezelf teruggestuurd!

“Eindelijk eens iemand die wel de moeite nam om naar mijn profiel te kijken en daar gericht vragen over stelde”.

Na een telefonische kennismaking, hebben we ook een sollicitatiegesprek ingepland. Een tweede recruiter schoof aan bij dit gesprek en er werd wat dieper doorgevraagd over mijn ervaringen, competenties en wensen voor de toekomst. Gelukkig heb ik een goede indruk achtergelaten, want ik mocht op een tweede gesprek komen. Ditmaal met het hoofd van HR en de COO. Van tevoren was ik best zenuwachtig voor dit gesprek, maar na 1 minuut met de heren gesproken te hebben, was ik volledig ontspannen. Het was geen kruisverhoor zoals ik verwacht had, maar een relaxed gesprek over wie ik als persoon ben. Het allerbelangrijkste: of ik over het Masters-DNA beschikte? Ik vond het erg leuk en verfrissend hoe de hele sollicitatieprocedure is verlopen en toen ik eenmaal aangenomen was, voelde ik mij ook erg welkom binnen de organisatie.

“Dankzij de detachering kan ik in een korte periode bij veel bedrijven in de keuken kijken.”

Voor mij is mijn persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste reden geweest om voor MITS te kiezen. Ik had nog niet veel ervaring opgedaan in de financiële wereld en ik weet nog niet goed waar ik over 5 jaar wil staan. Dankzij de detachering kan ik in een korte periode bij veel bedrijven in de keuken kijken. Ook de rollen die ik aangeboden krijg, verschillen van taken en verantwoordelijkheden. Zo kan ik mezelf blijven ontwikkelen, erachter komen wat voor soort bedrijven ik leuk vind om voor te werken en in welke rol ik het beste functioneer.

Verder biedt de Masters Group ook allerlei trainingen, cursussen en opleidingen aan via de Masters Academy. Hierdoor kun je jezelf op financieel gebied blijven ontwikkelen, maar ook je soft skills bijwerken. Voor mij was dit ook een reden om voor MITS te kiezen. Je aanmelden voor de Masters Academy gaat namelijk in een handomdraai. Zo heb ik de cursus Presenteren, Fast Close en Lean Six Sigma Yellow Belt inmiddels al afgerond. Stuk voor stuk waren dit leuke cursussen waar ik in de praktijk ook wat aan ga hebben. Verder heb ik nog de Lean Six Sigma Orange Belt op de planning staan en ben ik benieuwd wat de Lean theorie mij nog verder te bieden heeft.

In de 4 maanden dat ik voor MITS werk, ben ik al aan mijn tweede opdracht bezig. Mijn eerste opdracht was in de rol van Financieel Administrateur bij een dochteronderneming van een luchtvaartmaatschappij welke zich richt op het gebied van werken, reizen en gezondheid. Daar ben ik hartstikke leuk ontvangen en dat vond ik fijn aangezien dit mijn eerste detacheringservaring was. Tijdens de opdracht ben ik erachter gekomen dat de detachering mij wel goed ligt. Ik heb de functie snel opgepakt en het mij helemaal eigen gemaakt.

“Het bewijst voor mij dat Masters in Talents met jou als medewerker meedenkt en ook rollen zoekt welke bij jou passen.”

Inmiddels ben ik bij een bibliotheek begonnen als Assistent Controller. Ik vond het erg leuk dat ik deze opdracht aangeboden kreeg, want ik wilde mezelf verder ontwikkelen van de financiële administratie naar meer controlling rollen. Het bewijst voor mij dat Masters in Talents met jou als medewerker meedenkt en ook rollen zoekt welke bij jou passen. Er wordt rekening gehouden met jouw wensen en geluisterd naar je feedback. Deze rol als Assistent Controller is een mooie stap vooruit en hopelijk zullen er nog vele volgen!

Zoals je hebt gelezen, heb ik een leuke eerste periode gehad bij MITS en daarom vind ik het ook erg leuk om dit met jullie te kunnen delen. Ik heb tot nu toe twee mooie opdrachten gekregen waar ik het erg naar mijn zin heb. Verder heb ik mij buiten het werk om ook kunnen ontwikkelen door middel van cursussen. Het leuke daarvan is dat elke keer als ik naar het kantoor in Rotterdam ga, ik mij erg welkom voel. Dit zijn de momenten dat je met je directe collega’s contact kan maken en dit is eigenlijk altijd erg gezellig. Tot nu toe (dankzij Corona ☹) zijn er nog niet veel events of borrels geweest, maar de toekomst belooft veel goeds.

Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn blog hebben gelezen. Mocht je nu denken, goh dat detacheren via de Masters Group lijkt mij ook wel wat? Neem dan contact op met mij (bhenneken@mastersintalents.nl) of een van mijn lieve collega’s. We kunnen je vast wel verder helpen!


Word jij ook enthousiast van de gevarieerde opdrachten waarin jij organisaties kan helpen en tegelijkertijd jezelf blijft ontwikkelen? Wie weet ligt het begin van jouw finance journey, net als die van Bas, bij Masters in Talents.

Bekijk hier de vacatures en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Masters in Talents!

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Talents B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2017
E-mail: info@mastersintalents.nl

Actief op social