Big Bazar B.V.

BIJZONDER VEEL. BIZAR GOEDKOOP.

"Vanaf dat moment liep de afdeling steeds beter en werden alle achterstanden weggewerkt. Daarnaast ontstonden er ook nieuwe uitdagingen."

De ervaringen

Lees hoe zowel de opdrachtgever als de Talent(s) de werkzaamheden hebben ervaren.

Albert Veluwenkamp

Manager Finance bij Big Bizar

Stel jezelf even voor?
Als Finance Manager ben ik verantwoordelijk voor zaken zoals:

  • Opzetten eigen finance afdeling
  • Opzetten eigen betaalomgeving
  • Projectleider implementatie finance module Microsoft Dynamics D365
  • Verantwoordelijk voor de finance afdeling
  • Rapporteren richting Blokker Holding van balans, p&l en overige cijfers
  • Jaarafsluiting, interimcontrole en contact met accountants
  • Beheren verzekeringen met betrekking tot schades en claims
Samenwerking met Masters in Finance & Masters in Talents

Wat is de reden van inhuur?
In het verleden werd de financiële administratie van Big Bazar verzorgt in het shared service center van Blokker B.V. Per 1 mei is Big Bazar zijn eigen Finance afdeling gaan inrichten en diende de processen overgedragen te worden van Blokker naar Big Bazar. In de maanden voor de overgang waren er medewerkers van Masters in Talents en Masters in Finance actief bij Blokker. Vanwege de positieve ervaringen vanuit Blokker en de know-how van de processen en systemen had Masters in Talents voor ons de ideale kandidaten om ons bij te staan bij het opzetten van onze eigen Finance afdeling.

Waarom Masters in Talents?
In het eerste kwartaal van 2017 was ik bezig mijn Finance team van vier medewerkers samen te stellen en ben ik in gesprek gegaan met Masters in Talents om een idee te krijgen van de organisatie en de Finance professionals die actief waren bij Blokker. Wat mij gelijk opviel aan Masters in Talents en Masters in Finance is de nuchtere, maar toch professionele manier van werken. Er wordt snel geschakeld en meegedacht met de klant. Bovendien is het een hecht team waar de medewerkers trots zijn op hun organisatie. In combinatie met het projectmanagement en actieve begeleiding van Danny en Ivo op locatie, maakt dat de Masters Group altijd zoekt naar ontwikkeling van medewerkers en volle tevredenheid van haar zakenrelaties. Tevens dragen de opleidingsfaciliteiten vanuit de Masters Academy bij aan de Skills & Expertise van Danny en Ivo, die wederom een positieve weerslag hebben gehad op hun werkzaamheden bij Big Bazar.

“Vanwege goede resultaten en maximale tevredenheid hebben wij met groot vertrouwen meerdere veranderprojecten bij Danny en Ivo neergelegd.”

Wat zijn de behaalde resultaten door het inhuren van de Talent(s)?
De professionals hebben direct het nieuwe Finance team kunnen ondersteunen bij het opzetten van de afdeling. Mensen inwerken, processen verbeteren en support bij periodeafsluitingen. Vanwege goede resultaten en maximale tevredenheid hebben wij met groot vertrouwen meerdere veranderprojecten bij Danny en Ivo neergelegd. Denk bijvoorbeeld aan de volledige integratie en overhalen van de boekhouding van onze Belgische filialen naar Nederland. Deze boekhouding is nu nog ondergebracht bij Blokker België. Dit is een extra uitdaging, omdat de Belgische processen moeten worden ondergebracht in ons nieuwe ERP systeem. De jongens hebben écht indruk gemaakt door het direct eigen maken van de werkzaamheden, meedraaien/opzetten en leiden van projecten en hun flexibele en proactieve houding.”

Danny & Ivo

Masters in Finance & Masters in Talents

Sinds 15 september 2015 is Danny Zuidhoek in dienst als interim financial bij Masters in Finance. Vanuit deze rol is hij sinds december 2015 actief binnen de Blokker holding. Allereerst bij Blokker B.V. als grootboekmedewerker, waarin hij de verantwoording had over het grootboek van de webshop en het distributiecentrum Retail Logistics. Gedurende deze periode was er ook behoefte aan versterking op de crediteurenadministratie. Door de goede samenwerking binnen de Masters Group kon Masters in Talents versterking bieden in de vorm van Ivo de Meij. Terwijl Ivo de achterstand op crediteuren wegwerkte kon Danny zich bezighouden met het optimaliseren van de processen. Na deze periode, waarin Danny zich heeft kunnen ontwikkelen tot volwaardige retail administrateur en Ivo tot senior crediteurenmedewerker, is Danny gevraagd om zich te gaan bemoeien met het kleine zusje Big Bazar B.V. Ivo heeft iets langer bij Blokker gezeten, waarin hij een ster bleek in het binden van de financiële administratie met de rest van de organisatie.


Ivo de Meij –  Talent

Aan Danny de taak om met de kennis van de systemen (systemen van Blokker zijn hetzelfde als die van Big Bazar) en het bedrijf de administratie over te zetten. In deze hectische periode werden de communicatieve skills van Danny extreem op de proef gesteld. Van een situatie waarbij de organisatie de financiële administratie als last ervaarde, groeide de administratie uit tot een service verlenende afdeling. Vanaf 1 mei ontstond hierbij de samenwerking tussen Albert Veluwenkamp (teamleider financiële administratie vanaf 1 mei) en Masters in Finance. Samen met Danny werd de hele afdeling opgetuigd. Hier was echter nog behoefte aan wat extra tijdelijke versterking op de crediteurenadministratie. Op dit moment werd Masters in Talents aangehaakt en kwam Ivo de Meij weer in beeld om deze behoefte op te vullen. Ivo heeft ook hier zijn communicatieve skills in kunnen zetten om de Category Managers te binden aan het finance team.

 

“Vanaf dat moment liep de afdeling steeds beter en werden alle achterstanden weggewerkt. Daarnaast ontstonden er ook nieuwe uitdagingen.”

Big Bazar kwam in de etalage te staan van de Blokker holding. Dit betekend onder andere een Due Dilligence accountantscontrole, en heel veel extra druk op het in orde hebben van de administratie. Hier werd het Mastersteam dan ook uitgebreid voor ingezet. Naast de verkoop was Danny ook als Key User betrokken bij de implementatie van Microsoft Dynamics. Heel erg gaaf om te zien wat Danny en Ivo in relatief korte doorlooptijd hebben gerealiseerd. Al met al kunnen Danny en Ivo terugkijken op een leerzame en leuke periode binnen Big Bazar, met maximale klanttevredenheid tot gevolg.

 

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adresgegevens

Masters in Talents B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2017
E-mail: info@mastersintalents.nl

Actief op social